Prestaties & Zelfvertrouwen

img

Prestaties & Zelfvertrouwen

Alles wat een man wil bereiken door het leveren van prestaties en jezelf nuttig maken, komt uiteindelijk terug op het hebben van zelfvertrouwen en wilskracht. Hoe zelfverzekerd ben je over jezelf, denkwijze en over doelen die je wilt bereiken? In hoeverre kun je hierop vertrouwen en hoe sterk staan de fundamenten waarop jij je persoonlijkheid, mening en beslissingen bouwt? Zelfvertrouwen, het woord spreekt voor zich.
Hoeveel vertrouwen heb jij in jezelf? In hoeverre kun jij op jezelf vertrouwen als het erom spant?
Als jij een voornemen hebt om bijvoorbeeld elke week te gaan sporten maar dit tot op zekere hoogte matig uitvoert, dan zul je jezelf naar deze matigheid beoordelen. Deze matigheid dreunt door in je zelfvertrouwen: je kunt blijkbaar niet van jezelf erop aan als je iets tegen jezelf zegt of iets van jezelf verlangt of vraagt om te doen.
Ben jij je er al van bewust hoeveel terrein je zult winnen op al deze vlakken als je daadwerkelijk gaat werken aan je zelfvertrouwen? Kun je je een beetje inbeelden wat zo een groei met je leven zal doen? Nou, wij bij Success For Men wel!

 

De keuze Zelfvertrouwen

Vervolgens kom je op het punt wilskracht, hoeveel wilskracht heb ik om deze acties door te zetten, hoe sterk is de wil om te voldoen aan de wens die ik draag? En hoe kan ik mijzelf überhaupt motiveren om tot het punt te komen dat ik een beslissing moet nemen om elke week te gaan sporten? Voor ons staat zelfvertrouwen centraal. Het omvat meer dan je uit het woord zou kunnen opmaken. En het zijn de bouwstenen naar jouw eigen geluk en succes, die een beroep doen op je volledige potentie. Het kan de man maken, maar ook breken als hij zich hier niet van bewust is.
Je wordt er niet mee geboren. Zelfvertrouwen opbouwen en wilskracht opwekken zijn acties waar je bewust voor moet kiezen en voor open meot stellen. Om het onbekende tegemoet te treden onder begeleiding meot je gebruik maken van een coach om er uiteindelijk zo sterk mogelijk uit te komen.

Zelfvertrouwen is alles en eigenlijk ook niets. Het is niet iets wat je kunt pakken of meten, het is en blijft enkel in de geest en je ervaart het naar gelang je jezelf beter leert kennen en jezelf op de proef neemt in het onbekende, waar je meer van jezelf te weten zult komen. Zelfvertrouwen kun je dus ontwikkelen en aan werken. Iedereen kan dit en wij leggen ons bij SFM specifiek toe op de man. De mannelijke fysieke en mentale conditie reageren anders op stimuli en prikkels dan de vrouwelijke. Over het algemeen bevatten de methodieken bij mannen meer elementen van prestatie, concurrentie en trots. Door deze zaken hand in hand te laten lopen met je huidige levensritme kan je leven drastisch veranderen.

 

Samenvattend

Zelfvertrouwen verandert jouw wereld. Op de momenten dat je twijfel ervaart en een angst niet durft te overkomen, kan zelfvertrouwen je daar net dat zetje in de rug geven, zodat je het wel doet en je leven een heel andere koers krijgt. Deze koers is bepalend voor de factoren waaromheen jij je leven zult vormgeven. Brutalen hebben de halve wereld en dat is uiteraard niet zomaar.
Er zijn vele trainingen en methodieken voor de opbouw van zelfvertrouwen. Toch zijn er algemene manieren die aansluiten bij zowel de man als de vrouw. Deze manieren zouden wij kunnen categoriseren onder het vakje uniseks. De man echter, heeft specifieke wensen, gedachten en opvattingen over zijn persoonlijke leven en dat van anderen. Wij passen hier dan ook specifieke methodes en trainingen toe om doelgericht resultaat te kunnen behalen.